home


Hoe zie je jezelf?Mijn spreekbeurt duurt ongeveer 50 minuten.


Niet iedereen van ons vind het gemakkelijk om in de spiegel te kijken. We zien teveel wat we liever niet willen zien en lopen dan maar weer snel weg. Zo is het ook soms wanneer we geconfronteerd worden met de Spiegel van Gods Woord want ook dit kan soms heel pijnlijk zijn en je zult ook ontdekken dat je er niet altijd blij mee bent met wat je ziet. Wat er werkelijk diep in je hart verborgen ligt

Misschien is het wel een spiegel die je liever ongebruikt laat liggen, omdat je die werkelijkheid niet onder ogen wilt komen… Maar als je weet dat het je helpt te worden zoals God het heeft bedoeld, vraag jezelf af waarom je dan jezelf niet vaker deze Spiegel voorhoud. Wat houdt je tegen?

Er zijn misschien wel genoeg redenen om er aan voorbij te gaan, maar het is ook een gemiste kans

Wanneer je jezelf de spiegel voor kunt houden leer je om naar jezelf te kijken en daarbij het eigen handelen te overdenken. Het heeft als doel om bewust te worden van handelingen die zowel bewust als onbewust gemaakt worden. Vaak reageren we uit een eerste impuls op een situatie. Dat betekent dat je niet eerst nadenkt voor je iets doet, maar handelt op basis van je eigen emoties. Ook kan het zijn dat je werkt vanuit vooringenomen standpunten, of overtuigingen zonder dat je dit zelf in de gaten hebt.