Woord v.d Maand verschijnt 1x per maand 16e Jaargang nr.191 december


Bijbelse Waarheid

“Want het Woord van God is levend en krachtig en
Scherper dan enig tweesnijdend zwaard,
.Hebreeën 4:13


Wanneer je een kritische denker bent, zoals ik, ontdek je dat veel predikanten en voorgangers (vooral in charismatische kerken) het aan ware kennis van Gods Woord ontbreekt. Steeds meer neemt men genoegen met halve waarheden. Maar een halve waarheid is geen waarheid. Het Woord van God is levend en krachtig. Het is niet als de holle woorden van mensen, zonder inhoud. Let wel: wanneer je een kind van God bent, ben je zelf verantwoordelijk, om hetgeen wat je hoort, te onderzoeken en te weerleggen. (Dit geldt overigens voor alles, zoals alle desinformatie en nepnieuws)

Tijdens mijn voorbereiding voor een Bijbelstudie uit de Hebreeënbrief, kwam ik deze waardevolle uitspraak tegen over de rol die de Bijbel kan spelen in het leven van een individu. Ik zou je willen aanmoedigen om deze waardevolle uitspraak niet alleen te lezen, maar er ook een kopie van te maken, en deze eventueel in je Bijbel te plaatsen waar je deze waarheden vaak kunt raadplegen.

DE BIJBEL

Dit boek bevat: de Geest van God, de toestand van de mens, de weg naar verlossing, de ondergang van zondaars en het geluk van gelovigen. Lees het om verstandig te zijn. Geloof dat het veilig is en beoefen het als heilig.

Het bevat licht om u te leiden, voedsel om u te ondersteunen en troost om u op te vrolijken. Het is de reizigerskaart, de pelgrimsstaf, het kompas van de piloot, het soldatenzwaard en het handvest van de christen.

Hier wordt de hemel geopend en worden de poorten van de hel onthuld. Christus is het grote onderwerp ervan, ons welzijn het doel, en de heerlijkheid van God het doel. Het moet de herinnering vullen, het hart beheersen en de voeten leiden. Lees het langzaam, vaak en biddend. Het is een mijn van rijkdom, gezondheid voor de ziel en een rivier van plezier. Het wordt je hier in dit leven gegeven en zal bij het oordeel worden geopend en voor altijd worden ingesteld. Het brengt de hoogste verantwoordelijkheid met zich mee, zal de grootste arbeid belonen en veroordeelt iedereen die met de inhoud ervan speelt.

- Auteur onbekend


Tjitske Meijer

terug naar woord vd maand»