Woord v.d Maand verschijnt 1x per maand 15e Jaargang nr.181 mei 2023 | 5783


DE  DEUR ...


Enkele belangrijke hoogte punten neergeschreven van onze Bijbelstudiemidweek van Maart j.l


TREK JE TERUG EN SLUIT DE DEUR ACHTER JE


Jezus zegt: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u:Ik Ben de Deur van de schapen. Allen die vóór Mij gekomen zijn, zijn dieven en rovers; maar de schapen hebben naar hen niet gehoord. Ik Ben de Deur als iemand door Mij binnengaat, zal hij behouden worden, en hij zal ingaan en uitgaan en weide vinden. (Johannes 10:7-9)

De woorden ‘Ik Ben’ hebben een grote lading. Het uitspreken van die woorden is het uitspreken van Zijn Naam (Ex 3:14). Door het uitspreken ervan valt de menigte die Hem gevangen komt nemen, op de grond (Joh 18:5-6).

Wanneer Hij komt zal ons land, deze wereld, niet langer groen kleuren, maar stralend wit. Jes.1:18 vertelt ons: 'Al waren uw zonden als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw…' Wit is de kleur van een nieuw begin van puur, rein en heiligheid. Heb je je stem nog niet uitgebracht? De ‘stembussen’ zijn nog open! De oproep: “Kies dan vandaag wie je wilt volgen” (Jozua 24:15) Dit zijn bekende woorden die ook vandaag nog reuze actueel zijn. Maak vandaag nog een keuze want niemand weet wat een dag zal brengen. (Jak.4:13-16) Dat geldt zowel voor wat er vandaag nog kan gebeuren als voor de dag van morgen. De toekomst is Gods terrein. Daarover heeft de mens geen beschikking.

Jezus zegt van Zichzelf: Ik Ben de Deur indien je door Mij, binnenkomt kun je als het ware het gesprek met Mij beginnen. We realiseren ons vaak niet dat het God Zelf is die het gebed, het gesprek, met ons is begonnen door Zichzelf aan ons te openbaren door Zijn Woord.

IK BEN de Deur Een beeldspraak die niet alleen heel eenvoudig is maar ook alledaags. Hij heeft dit beeld deels uitgekozen, denk ik, omdat het vaak onder onze aandacht komt. Je komt je huis niet binnen zonder een deur te zien, je gaat je huis niet uit zonder een deur te openen; en wanneer je naar bed gaat, moet je door de deur. Als je in de morgen opstaat en naar beneden gaat om te ontbijten, zul je eerst een deur moeten openen. Bijna overal ontmoeten deuren je blik, dus lijkt onze Heiland tegen jou, en mij te zeggen: “Ik zal je ontmoeten waar je ook bent; overal en altijd zal Ik tot je spreken om je eraan te herinneren dat "Ik De Deur ben". Niemand komt tot de Vader, tot God dan door Mij.

Wil je tijd met Mij doorbrengen, trek je dan terug in je huis, Zorg dat de kans om van buitenaf te worden gestoord zo klein mogelijk wordt gemaakt: Doe je deur op slot. Dat betekent, voor de tijd waarin wij leven: zet je smartphone, je laptop en dergelijke apparatuur uit zodat je ongestoord met Mij in gesprek kunt blijven.

Laat de wereld buiten, geef de wereld geen kans om bij je in te breken. Laat je wachtwoord zijn: “ALLEEN MET GOD”

Jezus zegt: “Ik Ben De Deur,als iemand door Mij binnenkomt zal hij/zij gered worden”. Heb jij al gebruik gemaakt van De Deur?


Tjitske Meijer

terug naar woord vd maand»