bestedeel

'Kiezen is om de juiste keuzes te maken Om 'tijd voor jezelf te nemen. Als je hierin geen keuze maakt, maak je de keuze van een ander. In een snelle wereld, waarin we vandaag de dag leven, verwaarlozen we de beste dingen omdat we bezig zijn met alleen maar goede dingen! Hoe belangrijk is het dan om je te focussen op het kiezen van jouw kostbare Maria-momenten, ondanks je Martha-wereld.DE NAAM 'Het Beste Deel' komt van Lukas 10:38-42

Het gaat hier over 2 zusters genaamd: Martha en Maria, die Jezus op bezoek krijgen.

We zien dat Martha zich graag uitslooft om Jezus in alles van dienst te zijn en daarmee toont zij haar liefde. Maria echter toont haar liefde door niets te doen en aan de voeten van Jezus te gaan zitten om naar Zijn onderwijs te horen.

We zien hier twee vrouwen die niet tegenover elkaar staan maar naast elkaar.
Het geeft een prachtig beeld weer tussen - actie en rust.

Alle twee waren ze de Heere welwillend. Martha was druk in de weer met de voorbereiding van een maaltijd en was druk met bedienen. Haar zuster Maria koos er juist voor zich door de Heer van voedsel te laten voorzien. Zij liet haar zuster, die het zo druk had met bedienen, als het ware in de steek. Zij ging aan de voeten van de Heer zitten en luisterde vrij van bezigheden. Martha kreeg het te kwaad, Maria deed zich tegoed.
De een had heel veel om handen, de ander had slechts één doel voor ogen.
Beide taken ware goed.

Jezus gaf Martha antwoord op haar oprecht bezwaar! Hij zei: "Martha, Martha, luister. Je maakt je bezorgd en druk over van alles, maar slechts één ding is nodig."Dat betekent: één ding is noodzakelijk.

Het gaat dus niet om een zaak, maar om een noodzaak: iets wat nuttig, absoluut nodig is.
Voor deze ene zaak had Maria gekozen.

Martha jij voelt de druk van de zorgen, maar Maria geniet de zoetheid van de liefde.

Maria heeft 'HET BESTE DEEL' gekozen. "Jouw deel is niet slecht, maar het hare is beter. En waarom is het beter? Luister: "Dat zal haar niet worden ontnomen." Het wordt niet afgenomen maar juist vermeerderd:

Jezus brengt niet alleen Martha, maar ook jou en mij in herinnering dat wij bij tal van beslommeringen in deze wereld slechts één doel voor ogen moeten houden, en dat is tijd nemen om aan de voeten van de Meester te willen zitten

Twee prachtige karakters waar we veel van kunnen leren.

Door middel van onze Bijbelstudies en midweken proberen we hier een hand en een voet aan te geven.

Tjitske Meijer