home


De Kracht van Woorden!

Mijn spreekbeurt duurt ongeveer 50 minuten.


Het leven wordt zo mooi als slechte gedachten geen kans krijgen, en dat is echt mogelijk! De relatie met de mensen om je heen wordt fijn als je woorden hen niet kwetsen, om soms is het gewoon wijs om even te wachten voordat we iets zeggen.

Hoe communiceren wij met onze tong!

Paulus waarschuwt ons en vergelijkt onze tong als een vuur. Relaties kunnen er door verwoest worden of door verwarmd. Alles wat we zeggen, bouwt op of breekt af, helpt of hindert, geneest of verwondt. Onze woorden communiceren wat er in ons hart afspeelt. Soms bewust maar vaak ook onbewust. Wanneer er geen goede communicatie is kan er van alles misgaan en conflicten ontstaan als gevolg hiervan. We weten inmiddels dat de mens niet in staat is om zijn tong in toom te houden. Niemand is volmaakt we hebben allemaal Zijn genade nodig en we moeten allemaal van vergeving leven. We zijn met elkaar onderweg. We mogen leren van en door elkaar.
Zo kunnen we ook heel veel leren van Salomo zijn uitspraken.

“Het juiste woord op de juiste tijd is als een gouden appel op een zilveren schaal”. Spr.25:11 St. Vert. De wijsheid van Salomo is ongeëvenaard, en ook in deze regels ligt grote wijsheid. In de juiste vorm houdt alles in wat een gesproken woord nodig heeft: het juiste moment, de juiste intonatie, het juiste woordgebruik die de juiste inhoud en niet te vergeten door de juiste persoon gesproken.